Nemci údajne zaplatili za dôverné informácie o klientoch banky Coutts

14.07.2012 Celý región

Berlín 14. júla (TASR) - Nemecké daňové úrady zaplatili za dôverné informácie o nemeckých klientoch britskej súkromnej banky Coutts, aby preskúmali, či neodlievajú časť príjmov do Švajčiarska a nekrátia tak dane. Informovali o tom dnes nemecké médiá.

Denník Financial Times Deutschland a časopis Der Spiegel s odvolaním sa na nemenované zdroje zverejnili, že daňové úrady v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko zaplatili za CD nosič s údajmi približne o 1000 bohatých Nemcoch, ktorí majú kontá v pobočke Coutts v Zürichu, 3,5 milióna eur.

Coutts, ktorú vlastní britská Royal Bank of Scotland (RBS) a ktorá od 18. storočia spravuje financie kráľovskej rodiny, uviedla, že zachytila správy o úniku informácií o jej klientoch. Dodala však, že podrobné vyšetrovanie únik informácií nepotvrdilo. "Ochranu údajov našich klientov berieme mimoriadne vážne," dodala hovorkyňa banky Coutts Susan Tetherová.

Daňové úrady v Severnom Porýní-Vestfálsku sa zatiaľ k informáciám nevyjadrili, spolková krajina je však známa tým, že v minulosti zaplatila za údaje o Nemcoch s kontami vo švajčiarskych bankách. V dôsledku toho potom spustili rozsiahle vyšetrovanie daňových únikov.

Informovala o tom agentúra AP.
 

Vyberte región